Az elmúlt években egyre többen gondolják úgy, hogy a karácsony az egymásra figyelés, a maradandó élmények, az együtt töltött idő és a személyre szabott, gondosan kiválasztott meglepetések ünnepe, ezért egyre többen választják a könyvet, ha karácsonyi ajándékot keresnek. E gondolat jegyében egyedülálló kínálattal nyílik meg 2019. november 22-én, pénteken az ország Első Ünnepi Könyvvására a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán.

Az Első Ünnepi Könyvvásárba látogatók több mint 500 cím közül választhatják ki a tökéletes ajándékot és találkozhatnak kedvenc szerzőikkel; Bödőcs Tibor és Kőhalmi Zoltán, Kepes András és Gárdos Péter, Bálint György és Bánó András, Náray Tamás, Koltai Róbert, Farkasházi Réka és Dolák-Saly Róbert, Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva, Mautner Zsófi és Váncsa István, Böjte Csaba és Boldizsár Ildikó, Simon Márton és Varró Dániel, Szabó T. Anna és Szőcs Géza és még sokan mások várják az olvasókat három héten keresztül a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán.

A Helikon, a Jelenkor, a Kolibri, a Libri, a Park, a Kalligram, a Scolar és a Jaffa Kiadó könyvújdonságokkal, sikerkönyvekkel és szerzőikkel, diafilmekkel, beszélgetésekkel, felolvasással, családi programokkal és jelentős kedvezménnyel várja az olvasókat.

A könyvvásár idejére a PIM udvarába költözik a nagymarosi V4 bisztró is, mely a visegrádi országok gasztronómiai különlegességeit és a Dunakanyar termelőinek alapanyagaiból készült specialitásait kínálja a betérő vendégeknek. Meleg vagy éppen lélekmelengető italokat, karácsonyi forralt bort és grogot, sült gesztenyét és más finomságot kóstolhatnak a szellemi táplálékkal már jóllakott vásározók.

A legfontosabb praktikus információk az Első Ünnepi Könyvvásárról:

• Hol: a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán felállított fűtött sátorban (V. Károlyi utca 16.)
• Mikor: 2019. november 22. és december 15. között (figyelem! december 7-én ZÁRVA), hétköznapokon 11.00-20.00, hétvégén 10.00-20.00
• Ünnepi kedvezmények: 1 könyv = 10% kedvezmény, 2 könyv = 20% kedvezmény, 3 könyv = 30% kedvezmény; az első 100 vásárló ajándékkönyvet kap; 499 Ft-ért Zsákbamacska-könyv kapható; a diafilmek ára egységesen 1290 Ft
• Extrák: beszélgetések, felolvasások, zene, családi programok

Erre a néhány hétre a PIM udvarába költözik a nagymarosi V4 bisztró is, mely a visegrádi országok gasztronómiai különlegességeit és a Dunakanyar termelőinek alapanyagaiból készült specialitásait kínálja a betérő vendégeknek. Meleg- vagy éppen lélekmelengető italokat, karácsonyi forralt bort és grogot, sült gesztenyét és más finomságot kóstolhatnak a szellemi táplálékkal már jóllakott vásározók.